Глава Балаклійської громади на Харківщині пішов на співпрацю з агресором - керівник ОВА

Керівник Харківської ОВА Олег Синєгубов заявив, що голова Балаклійської територіальної громади Іван Столбовий пішов на співпрацю з окупантами.

Про це Синєгубов повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Зрадників держави чекає багаторічне ув’язнення. Голова Балаклійської територіальної громади Іван Столбовий пішов на співпрацю з окупантами, про що публічно заявив жителям громади. Він зрадив інтереси країни, українських захисників та односельчан. Іван Столбовий зараз збирається працювати з тими, хто вбиває наших людей та руйнує наші міста", - написав Синєгубов.

Як відомо, Верховна Рада України посилила кримінальну відповідальність за державну зраду, тож на голову Балаклійської громади чекає від 15-річного ув‘язнення до довічного позбавлення волі.

Голова Харківської ОВА наголосив, що таке покарання "буде для кожного, хто сяде за стіл переговорів з російськими окупантами".

У місцевих Телеграм-каналах було поширено відео, де Іван Столбовий розповідає людям про організацію в громаді роздачі "гуманітарної допомоги" від ворога.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок широкомасштабного вторгнення в Україну.

Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.