Марафон донорства: у Запоріжжі здають кров для стратегічного запасу

Фото

У Запоріжжі на базі обласної клінічної лікарні стартував марафон донорства для формування стратегічного запасу крові та плазми для Запорізького регіону.

Першими кров здали представники обласної влади та медики, передає кореспондент Укрінформу.

"Ми запускаємо марафон донорства для формування стратегічного запасу крові для нашої області. В нашому центрі переливання крові - 150 літрів, при можливості зберігання 1000 літрів. Ми розгортаємо додаткові місця для зберігання крові", - сказала заступниця голови ОДА Злата Некрасова.

Вона здавала кров сьогодні вперше. Каже, що нічого страшного в процедурі немає і закликала інших мешканців міста та області долучитись до марафону.

Читайте також: Медики львівської лікарні започаткували акцію зі здачі крові для пацієнтів

Директор КНП "Запорізька обласна клінічна лікарня" Ігор Шишка зазначив, що не доцільно пов'язувати цей марафон із політичною ситуацією. Кожен має розуміти необхідність формування цього стратегічного запасу.

Марафон донорства у Запоріжжі / Фото: Ольга Звонарьова, Укрінформ

"Формування стратегічного запасу ми робимо протягом 8 років. Сьогодні ми дали старт своїм прикладом. Завжди приєднуються бійці ДСНС, правооронці, медики, правники підприємств. Потужності нашої станції переливання крові дають можливість приймати понад 50 людей на день. Ми практично кожен день будемо виконувати ці збори і формувати цей стратегічний запас для регіону", - сказав Шишка.

Він також додав, що у разі потреби кров та її компоненти можуть бути передані до будь-якої лікарні області. Більше того, медики мають досвід оперативної передачі крові.