ДБР перевіряє дії співробітників СБУ, які поранили копачів бурштину на Рівненщині

Відео

Працівники Державного бюро розслідувань перевіряють правомірність дій співробітників управління Служби безпеки України в Рівненській області, які поранили п'ятьох нелегальних бурштинокопачів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ДБР.

“10 лютого близько 17:00 неподалік села Єльне Сарнинського району Рівненської області між правоохоронцями та цивільними сталась сутичка”, - ідеться у повідомленні.

Співробітники СБУ запідозрили копачів у незаконному видобутку бурштину і хотіли перевірити цю інформацію. Копачі почали здійснювати опір працівникам СБУ, вчинили бійку із застосуванням ножів, сокир та бензопил, а співробітники СБУ, у свою чергу, почали стріляти із вогнепальної зброї.

“У результаті інциденту 5 цивільних осіб госпіталізовано із вогнепальними пораненнями. У чотирьох з них уражені ноги, в одного із потерпілих рана передпліччя. Наразі їхньому життю нічого не загрожує. Тяжкість отриманих тілесних ушкоджень встановлюється”, - зазначили у ДБР.

Попередня кваліфікація правопорушення: перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу із застосуванням зброї (ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Читайте також: ДБР порушило справу щодо спроби фальсифікації ДТП з кортежем Ярославського

Як повідомляв Укрінформ, у грудні 2021 року у Києві правоохоронці повідомили про підозру працівниці Святошинського управління поліції та трьом патрульним, які застосували силу до адвоката та перешкоджали його законній діяльності.