Одеські активісти заявили, що захищатимуть місто від російських окупантів

Відео

Одеські активісти попередили, що всі патріотичні організації міста об'єднаються, якщо доведеться захищати його від спроби російської окупації.

Допис про це і відеозвернення оприлюднив у Фейсбуці громадський діяч і природозахисник Дем'ян Ганул, передає Укрінофрм.

"В ситуації, коли понад 100 000 російських військ стоять довкола наших кордонів, ми заявляємо: ми готові воювати за нашу свободу та незалежність! Саме тому всі патріотичні організації Одеси, без сумніву, стануть єдиним фронтом проти російських окупантів", – йдеться у повідомленні.

Зазначається також, що громадяни міста захищали свої будинки від німецьких нацистів 81 рік тому і 2014-го – "перед сучасними російськими нацистами, які розв’язали війну на українській землі". І зараз вони стануть пліч-о-пліч проти російських окупантів, незалежно від того, за кого голосували на виборах, якою мовою спілкуються і яку релігію сповідують.

Читайте також: Мер Чернігова: Тут ніхто Росію не чекає з короваями і гармошками

У відео вони також продемонстрували, що озброєні проти ворога, і попередили, що в разі партизанської війни використовуватимуть катакомби, які вже не раз ставали у пригоді захисникам Одеси.

Як повідомляв Укрінформ, раніше одеський підприємець, громадський діяч та природозахисник Дем'ян Ганул звернувся з заявою до генерального секретаря Північноатлантичного Альянсу Єнса Столтенберга про бажання передати 5,3 га землі, що перебуває в його приватній власності, під розміщення військової бази НАТО в Кіровоградській області.