Позаштатних ситуацій на території Харківщини немає - голова ОДА

Ніяких позаштатних ситуацій на території Харкова та області немає, але всі відомства готові до виконання будь-яких завдань.

Про це заявив на брифінгу голова Харківської облдержадміністрації Олег Синєгубов, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми робимо все, що передбачається, те, що вимагає від нас Президент, Прем’єр-міністр, профільні Міністерства. Я хочу наголосити на тому, щоб не було серед населення ніякої паніки. Ми - всі державні органи, всі державні структури, Міністерство оборони, прикордонна служба, Національна гвардія – перебуваємо у своєму штатному режимі. Вони готові до виконання будь-яких завдань. Зараз іде активна імплементація і реалізація закону України про національний супротив, про територіальну оборону, тут, на місці, але це у штатному режимі. Закон набув чинності 1 січня, і ми маємо його реалізовувати. Ніяких наразі позаштатних дій або ситуацій у нас на території Харківщини немає», - сказав Синєгубов.

Раніше міський голова Харкова Ігор Терехов заявив, що в разі загрози місто готове дати відсіч.

Як повідомлялося, про можливість захоплення українських територій під приводом «захисту» російськомовного населення, зокрема, Харкова, Президент України Володимир Зеленський сказав в інтерв’ю американському виданню The Washington Post.

«Якщо Росія вирішить посилити ескалацію, звичайно, вони збираються це зробити на тих територіях, де історично проживають люди, які мали родинні зв'язки з Росією. Харків, який під контролем уряду України, може бути окупований. Росії потрібний привід: скажуть, що захищають російськомовне населення», - зазначив він.

За словами Зеленського, після окупації та анексії Криму «ми розуміємо, що це може статися». «Але я не знаю, що вони збираються робити, бо це великі міста. У Харкові проживає понад 1 мільйон жителів. Не буде просто окупації; це буде початком великомасштабної війни», - заявив Президент.

Як повідомляв Укрінформ, Росія продовжує накопичувати військові підрозділи на тимчасово окупованих територіях України та навколо її кордонів та використовує ці військові приготування для прямого шантажу США та НАТО.