Через аварію на Донеччині без води залишились мешканці двох міст та 15 селищ

На Донеччині через аварійно-відновлювальні роботи на Другому Донецькому водогоні припинено водопостачання міст Дружківки та Костянтинівки і 15 селищ. Також скорочено подачу води до Краматорська і Слов'янська.

Як передає Укрінформ, про це 20 січня повідомили в комунальному підприємстві «Компанія «Вода Донбасу».

«Сьогодні у зв'язку з проведенням аварійно-відновлювальних робіт на Другому Донецькому водопроводі буде припинено подачу води до таких населених пунктів: Олексієво-Дружківка, Олександро-Калинове, Дружківка, Катеринівка, Зоря, Іллінівка, Іванопілля, Костянтинівка, Клебан-Бик, Новодмитрівка, Новгородське, Осинове, Плещеївка, Петрівка, Романівка, Яблунівка, Щербинівка», - йдеться у повідомленні.

Крім того, зазначається, що буде скорочено подачу води до Краматорська і Слов'янська.

Як повідомлялося, Другий Донецький водопровід ( один з об’єктів комунального підприємства «Компанія «Вода Донбасу») - головне джерело водопостачання для міст Слов'янськ, Краматорськ, Дружківка, Костянтинівка, а також прилеглих сіл і селищ. 20 км цього водопроводу перебуває в аварійному стані й потребує заміни.

Читайте також: На водогоні Горлівка-Торецьк виявили порив, трубу перекриють на ремонт

КП «Компанія «Вода Донбасу» здійснює централізовану подачу води на відстань 270 км від річки Сіверський Донець по каналу Сіверський Донець – Донбас і далі по Південнодонбаському водопроводу до Маріуполя. Компанія надає послуги водопостачання споживачам 289 населених пунктів, послуги водовідведення – споживачам 79 міст і селищ Донецького регіону.

Упродовж 2014-2015 років через пошкодження під час обстрілів канал Сіверський Донець – Донбас не раз зупинявся.