На Буковині підозрюють масове отруєння туристів, медики отримали 16 скарг

У Держпродспоживслужбі у Чернівецькій області підозрюють масове харчове отруєння туристів, які відпочивали в одному з ресторанів села Мигово на Буковині. За медичною допомогою звернулися 16 людей.

Про це у Фейсбуці повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби у Чернівецькій області, передає Укрінформ.

"16 січня 2022 року до Чернівецького обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України надійшло екстрене повідомлення про звернення 2-х хворих зі скаргами на підвищення температури тіла та блювоту. Хворих доставлено бригадою екстреної медичної допомоги з с. Мигове Вижницького району. Встановлено діагноз "гастроентероколіт". Від госпіталізації хворі відмовились, а своє захворювання пов’язують з вживанням їжі в ресторані "Гетьман", що знаходиться в с. Мигове Вижницького району. Згодом надійшло повідомлення про звернення ще 14 осіб з ознаками харчового отруєння", - йдеться у повідомленні.

Як розповіла у коментарі кореспонденту агентства головна інспекторка області ГУ Держпродспоживслужби Анжела Косован, це група туристів із Києва, які відпочивали у селі Мигово із 14 січня. Всього у цій компанії було 67 людей, але за медичною допомогою звернулися 16 осіб.

Читайте також: В аквапарку на Хмельниччині 16 дітей отруїлися парами хлору

"Усі туристи, яким було погано, відмовилися від госпіталізації. Оскільки увечері вони відправлялися поїздом на Київ. З учорашнього дня на місці працюють представники лабораторного центру разом із нашими інспекторами. Відібрали воду на дослідження та змив їжі, а також працювали наші спеціалісти по безпечності харчових продуктів", - сказала Косован.

За її словами, поки немає жодних підозр щодо того, чим саме могли отруїтися столичні туристи. Фахівці очікують результатів аналізів із лабораторного центру.