Побиття школярок у Запоріжжі: суд відправив під домашній арешт ще двох дівчат

Шевченківський районний суд Запоріжжя обрав запобіжний захід ще двом дівчатам, які жорстоко побили школярок на шкільному стадіоні. Всього у резонансній справі фігурує 5 підозрюваних. 

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили в пресслужбі Запорізької обласної прокуратурі.

“Сьогодні, 9 грудня, Шевченківський районний суд Запоріжжя обрав запобіжний захід ще двом підліткам, які брали участь у побитті школярок. Судом обрано запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту з 17:00 до 07:00”, - прокоментували у прокуратурі.

Школярок підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 296 КК України. Загалом у справі фігурує п'ять дівчат віком від 15 до 16 років.

Як раніше повідомлялось, найактивнішу учасницю побиття - 16-річну Ксенію - взято під варту строком на 60 діб без права внесення застави. Ще двох підлітків відправили під нічний домашній арешт з 21:00 до 06:00.

У листопаді 2021 року на майданчику однієї зі шкіл Шевченківського району міста Запоріжжя жорстоко побито трьох школярок їх однолітками. Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею "хуліганство" та "вимагання грошових коштів" (ч. 2 ст. 296, ч. 2 ст. 189 КК України).

Побиття тривало понад годину. Весь цей час один зі свідків знімав це на відео, яке згодом з'явилось у мережі тривалістю понад 10 хвилин. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 300 КК України (виготовлення та розповсюдження контенту, що пропагує насилля та жорстокість). Але особу "оператора" відео поки не встановлено.