Чернишов вимагає подовжити час роботи центрів вакцинації на Хмельниччині

Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов закликає подовжити роботу центрів вакцинації від коронавірусу у Хмельницькій області.

Про це повідомляє Міністерство розвитку громад та територій, передає Укрінформ.

"Ситуація з рівнем захворюваності на COVID-19 у регіоні, на жаль, поки залишається складною. Останнім часом фіксується понад тисяча нових випадків щодня. Наразі ж єдиним дієвим інструментом проти пандемії є вакцинація. Тому мета мого візиту — це передусім перевірка роботи Центрів масової вакцинації. Враховуючи побачене, хочу наголосити, що до графіка роботи необхідно додавати години. Центри мають працювати з 8:00 до 20:00 щодня", - сказав Чернишов.

Він також зауважив, що потрібно посилити протиепідемічні заходи та контроль за їх дотриманням в області.

Крім того, міністр провів нараду з керівництвом області, обговоривши, зокрема, початок опалювального сезону.

"На сьогодні на Хмельниччині до опалення підключені всі житлові будинки регіону. В цьому напрямі роботу проведено ефективно, я дякую за це керівництву області. Щодо соціальних об’єктів, які наразі закриті через карантин, — підключення має відбутися одразу, як епідемічна ситуація покращиться, а школи із садочками відновлять свою роботу", - прокоментував Чернишов.

Як повідомлялося, в Україні наразі доступно для громадян 10,32 млн доз вакцини проти COVID-19 різних виробників.

Від початку вакцинальної кампанії в Україні щеплено 12 121 804 людини, з них отримали одну дозу – 12 121 802, повністю імунізовані та отримали дві дози – 8 586 461 людина (із них двоє осіб отримали одну дозу за кордоном). Загалом проведено 20 708 263 щеплення.