Суд відмовив ОПОРІ у позові проти 40 виборчих дільниць Харкова

Харківський окружний адміністративний суд відмовив громадській мережі ОПОРА у позові щодо кількості голосів на 40 виборчих дільницях у трьох районах міста. Спостерігачі обіцяють подавати апеляцію.

Про це йдеться на сайті «ОПОРИ», передає Укрінформ.

Так, у позовах до Новобаварської та Холодногірської районних територіальних виборчих комісій суд мотивував своє рішення тим, що Виборчий кодекс не дозволяє складати уточнені протоколи після оголошення результатів виборів. Проте суд визнав розбіжність у протоколах. 

ОПОРА виявила розбіжності між протоколом Холодногірської ТВК та протоколами на 30 дільницях у цьому районі міста. Загальна розбіжність там становить 248 голосів на користь Ігоря Терехова.

Читайте також: Фальсифікація протоколів та адмінресурс: ОПОРА заявляє про порушення на виборах у Харкові

Натомість дані протоколу Новобаварської ТВК не збігаються з показниками 9 протоколів місцевих ДВК. Там розбіжність становить 397 голосів на користь Терехова.

Також ОПОРА отримала відмову в позові до Основ'янської ТВК, де йдеться лише про одну дільницю. За словами спостерігачів, представник дільниці під час засідання ТВК оголосив не ті дані, які були під час підрахунків після голосування, через що Терехов отримав додаткові 70 голосів.

Читайте також: На виборах мера Харкова - 420 порушень, ОПОРА розповіла про «найяскравіші»

Суд мотивував рішення тим, що дані протоколу засідання ТВК не відрізняються від даних дільниці. Натомість інформацію примірника протоколу спостерігача ОПОРИ суд не врахував.

Як повідомлялося, у Харкові 31 жовтня відбулися позачергові вибори міського голови, що були призначені після смерті мера Геннадія Кернеса. Міська територіальна виборча комісія 1 листопада проголосувала за визнання переможцем Ігоря Терехова. Другого туру виборів не буде.

Кандидати на виборах міського голови Харкова заявили про фальшування результатів голосування при підрахунку голосів, а Михайло Добкін, який посів друге місце, заявив про намір оскаржувати результати в суді.