На Прикарпатті щодня виявляють понад 20 школярів з коронавірусом, більшість - невакциновані

На Прикарпатті щодня на COVID-19 хворіють 20-37 дітей шкільного віку.

Про це повідомив головний державний санітарний лікар Івано-франківської області Руслан Савчук під час візиту до обласної клінічної інфекційної лікарні, відео якого опублікувала голова Івано-Франківської ОДА Світлана Онищук у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Ситуація з захворюванням на коронавірус є неблагополучною і схильна до погіршення. За останні два тижні ми спостерігаємо ріст захворювання серед дорослих і особливо серед дитячого населення. Протягом доби у нас хворіють 20-37 дітей шкільного віку», - зазначив Савчук.

За інформацією лікаря обласної клінічної інфекційної лікарні Василя Гевкалюка, наразі в медзакладі з діагнозом COVID-19 перебувають 114 осіб, з них 24 – це діти, серед яких четверо віком до року. Медик зазначив, що майже усі пацієнти інфекційної лікарні у важкому стані, або середньої важкості. Причина – зволікання зі зверненнями до сімейних лікарів та до стаціонарних відділень.

«Переважна більшість хворих у лікарні не вакциновані проти коронавірусу. Поодинокі випадки, коли у хворих є лише 1 доза вакцини», - зауважив Гевкалюк.

Читайте також: В одеській «Молодій гвардії» зафіксували новий спалах коронавірусу - ЗМІ

На Прикарпатті з початку пандемії підтверджено 94406 випадків COVID-19, з яких 122 - за минулу добу.

В області одне щеплення від коронавірусу зробили понад 196 тисяч людей, ще понад 140 тисяч людей повністю вакциновані.