На Одещині завершили ремонт двох автодоріг

Велике будівництво

На Одещині за програмою Президента «Велике будівництво» завершили ремонт двох автодоріг: Білолісся – Російка та Виноградівка – Орлівка.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це розповів журналістам голова Служби автомобільних доріг (САД) в Одеської області Андрій Сандул.

«Ділянка автодороги Білолісся – Російка донедавна була в аварійному стані. Керівництво Лиманської ОТГ добилось включення її до програми «Велике будівництво» і дорожники ТОВ «Росдорстрой», що виграли тендер на виконання робіт обсягом 112 млн грн, у стислі строки завершили ремонт 10-кілометрової ділянки автотраси, яка веде до курортів Приморське та Російка», - зазначив Сандул.

За його словами, здача в експлуатацію автомобільної дороги обласного значення Білолісся – Російка сприятиме підвищенню безпеки руху, швидкості, комфортності та економічності перевезень пасажирів і вантажів автомобільним транспортом.

За словами голови Лиманської ОТГ Василя Різниченка, відновлена дорога стала чи не найважливішою транспортною артерією Білгород-Дністровського району, бо поєднує місто та шість населених пунктів з узбережжям Чорного моря, сприятиме доступу туристів до курортів та активізації підприємницької діяльності у сільськогосподарській і торгівельній сферах. Крім того, у два рази скоротився час поїздки жителів віддалених сіл до райцентру.

Не менш актуальним, зауважив керівник САД, був ремонт автодороги Виноградівка – Орлівка, оскільки цією дорогою жителі бессарабських районів добираються до міжнародної автотраси М-15 Одеса – Рені.

Читайте також: На Буковині відремонтували дорогу до КПП «Дяківці»

Як повідомляв Укрінформ, у 2021 році за програмою "Велике будівництво" планують побудувати та відновити 4500 км доріг державного значення та 2000 км місцевих доріг.