Вакцинація освітян: на Буковині вже 250 шкіл досягли показника у 80%

У Чернівецькій області у 265 школах вакцинувалися 80% і більше працівників. А 27 із них мають 100-відсотковий показник вакцинації.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіла директорка департаменту освіти і науки Чернівецької ОДА Людвига Цуркан.

"Станом на 15:30 21 вересня залишаються ще 93 заклади загальної середньої освіти, які не мають 80% вакцинованих педагогів. Всього в області є 358 шкіл, тобто 265 закладів зможуть працювати у жовтій зоні карантину. А 27 шкіл мають 100% вакцинації працівників і зможуть працювати навіть у червоній зоні", - сказала Цуркан.

За її словами, в департаменті освіти і науки поки очікують роз'яснень від Державної та обласної комісій з питань ТЕБ та НС, яким чином будуть працювати ті заклади, в яких вакцинуються менше 80% працівників. Це можуть бути канікули, карантин чи інша форма роботи.

Читайте також: «Жовта» зона: на Київщині можуть закрити половину освітніх закладів

"Трохи гірша ситуація із вакцинацією по садочках області. Але ми продовжуємо також працювати і з ними. Краща ситуація по закладах професійно-технічної освіти, позашкільної освіти та закладах обласного підпорядкування - там 100% усі заклади мають показник вакцинації працівників 80% і більше", - додала головна освітянка області.

Вона сподівається, що освітні заклади протягом сьогоднішнього та завтрашнього днів покращать статистику вакцинації і більше шкіл області зможуть працювати при карантинних заходах жовтої зони.

Читайте також: У Вінниці COVID-щеплення зробили майже 74% освітян

Як повідомлялося, за минулу добу, 20 вересня, у Чернівецькій області провели 1396 досліджень на коронавірус, з них – 212 позитивних. За увесь час пандемії на Буковині COVID-19 інфікувалася 85 691 особа, 1936 людей померли, 79 449 пацієнтів одужали.

Станом на 21 вересня у Чернівецькій області щеплено першою дозою близько 121 тисячі осіб, дві дози вакцини отримали понад 90 тисяч буковинців.