На Прикарпатті оновили список лікарень, які прийматимуть COVID-хворих

На Прикарпатті оновили список лікарень, які прийматимуть хворих на COVID-19. У переліку - 11 головних закладів і два резервні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Івано-Франківська ОДА у Фейсбуці.  

«В області затверджено оновлений перелік закладів охорони здоров’я для госпіталізації пацієнтів з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2. До згаданого переліку увійшло 10 закладів першої хвилі, 1 заклад другої хвилі та 2 резервні заклади», - повідомляє Івано-Франківська ОДА.

Тут зазначили, наразі 11 медзакладів, які надають допомогу хворих на коронавірус, мають тримісячний запас медикаментів та засобів захисту. Тут розгорнуті 1276 ліжок, з них 98,4% забезпечені подачею кисню.

Читайте також: Ляшко назвав критичну кількість COVID-пацієнтів, яку можуть витримати лікарні

«Внаслідок зростання захворюваності відсоток зайнятих ліжок зріс від початку серпня у чотири рази і у середньому становить 22 %. Найвищий показник зайнятих ліжок зареєстрований у КНП «Івано-Франківська обласна клінічна інфекційна лікарня» - 55%», - додають в ОДА.

За їхньою інформацією, щеплення від коронавірусу отримали 74% медиків та 33% освітян.

Раніше хворих на коронавірус приймали 26 лікувальних закладів області.

На Прикарпатті за минулу добу зареєстровані 134 випадки захворювання на коронавірус, 5 людей померли. Проти коронавірусу в області повністю вакциновані понад 104 тисячі осіб, одне щеплення зробили більше як 134 тисячі людей.