Денісова закликає Червоний хрест допомогти постраждалим від вибуху гірникам в ОРЛО

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова надіслала листи до Міжнародного комітету Червоного Хреста в Луганську та Сєвєродонецьку щодо надання матеріальної та психологічної допомоги постраждалим і родинам загиблих гірників внаслідок аварії на шахті “Червоний партизан”.

Як передає Укрінформ, про це Денісова написала у Телеграмі.

“Надіслала листи Голові субделегації Міжнародного комітету Червоного Хреста в Луганську Гі Брюйнінксу та Голові Міжнародного комітету Червоного Хреста у Сєвєродонецьку Хосні Джаррару щодо надання матеріальної та психологічної допомоги постраждалим і родинам загиблих внаслідок аварії на шахті “Червоний партизан””, - повідомила Уповноважений Верховної Ради з прав людини.

За її словами для здійснення парламентського контролю за додержанням конституційних прав і свобод людини і громадянина, Денісова направила керівнику прокуратури Луганської області лист з вимогою проведення перевірки, внесення відповідних відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань та провадження досудового розслідування за фактом порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві, що спричинило загибель людей.

Читайте також: Через вибух на шахті в Колумбії загинули 12 гірників – одного ще шукають

Уповноважений Верховної Ради з прав людини висловила співчуття сім’ям загиблих і потерпілих шахтарів на території тимчасово окупованої Луганської області.

Як повідомляв Укрінформ, 6 вересня під час аварії на шахті “Червоний партизан”, розташованій на тимчасово окупованій території Луганської області, загинули дев'ять гірників, 19 травмовано.