До 30-річчя Незалежності України художники створять портрети 30 видатних вінничан

Фото

З нагоди 30-річчя Незалежності України художники створять портрети 30 видатних вінничан. 

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив Ініціатор проєкту - голова ГО «Кращий художник», народний художник України Володимир Козюк.

«Реалізація цього спецпроєкту дозволить нам відтворити на полотнах найвидатніших діячів Вінниччини, людей, які заслужили повагу серед вінничан. Це люди із позитивним ставленням до людей, які стали взірцем у розбудові культури, науки та збереженні історії нашого краю і різних сферах діяльності», - повідомив Козюк.

За його словами, в ході проєкту митці створять колекцію, яка увічнить видатних вінничан на полотні і стане стимулом для розвитку культурного потенціалу регіону.

Козюк зазначив, що кандидатури діячів, яких зобразять на 30 портретах, запропонували громади Вінниччини, громадські організації, творчі спілки та установи.

Перший портрет у рамках проєкту «Обереги» вже створила художниця Євгенія Божко. Вона зобразила народну майстриню Фросину Міщенко, завдяки якій збереглася традиція створення бубнівської кераміки. Героями решти портретів стали інші відомі на Вінниччині особистості. Зокрема, підприємці, майстри народних промислів та фундатори культурно-мистецьких проєкцій. Наразі вже створено 10 таких портретів, шість із них - в ході V міжнародного мистецького пленеру «Кращий художник/The best artist – 2021». Усього ж їх буде 30.

Читайте також: У Вінниці відкрилася виставка сучасного мистецтва, абстракції та сайарсізму

Фінальним акордом цього проєкту стане виставка цих робіт, яку покажуть у кращих виставкових залах Вінниці та області за рік, до 31-ї річниці Незалежності України.