На Харківщині вакцинували понад 90% медичних працівників

У Харківській області вакцинували проти COVID-19 понад 92% медичних працівників.

Про це повідомляє пресслужба Харківської ОДА, передає Укрінформ.

«На сьогодні на території області щеплено понад 92% медичних працівників. Це дуже важливо для нас. Також продовжуємо вакцинацію освітян, наразі фактично 60% освітян уже щепилися», - зазначив заступник голови Харківської ОДА Михайло Черняк.

За його словами, загалом за час вакцинальної кампанії в області зроблено 458 648 щеплень. Понад 157 тис. осіб завершили вакцинацію, отримавши другу дозу.

Читайте також: У планах МОЗ - вакцинувати від коронавірусу 50% українців до кінця року

«Вакцинальна кампанія в області продовжує набирати обертів, зокрема, триває організована вакцинація трудових колективів», - додав Черняк.

В ОДА зазначили, що вакцинація колективів за заявками підприємств проводиться безпосередньо на підприємствах, де працює не менш ніж 50 осіб. Виїжджати на невеликі приватні підприємства, де потрібно вакцинувати 10-20 осіб, мобільні бригади не можуть. Але обласна державна адміністрація спільно з регіональною бізнес-асоціацією знайшла спосіб вирішити це питання. Невеликі колективи об'єднують у групи - і проводять вакцинацію на базі ресторану в центрі Харкова, наданого представниками бізнесу.

Читайте також: Ляшко розповів, як мають працювати на свята центри масової COVID-вакцинації

Як повідомляв Укрінформ, станом на 13 серпня у Харківській області працювало 24 центри масової вакцинації та 204 пункти щеплення. Також на Харківщині працюють мобільні бригади, які виїжджають вакцинувати колективи за місцем роботи.