На Київщині відкрили пам'ятник митрополиту Тимофію Щербацькому

У селі Щербанівка Обухівського району Київської області відкрили пам’ятник митрополиту Тимофію Щербацькому – визначному українському релігійному діячеві XVIII століття.

Про це, передає Укрінформ, повідомляє Релігійно-інформаційна служба України.

Статую роботи скульптора Михайла Горлового презентували на свято Маковія – в суботу, 14 серпня.

Як зазначається, ініціативу жителів Обухівського району - встановити пам’ятник митрополитові, який засвідчив би повагу нащадків до цієї особистості - підтримала Київська православна богословська академія ПЦУ.

Митрополит Тимофій (у миру Тихон Іванович Щербацький, або Щербак,1698-1767 рр.), митрополит Київський і Галицький (1748-1757 рр.) митрополит Московський і Калузький (1757-1767 рр.) Відомий як учасник обрання 22 лютого 1750 року в Глухові гетьманом Лівобережної України Кирила Розумовського.

Читайте також: Епіфаній провів молебень до 1033-ї річниці Хрещення Київської Руси-України

По закінченні Київської академії працював в адміністрації Київського архієпископства. Згодом був ігуменом Мгарського, Видубицького, Києво-Михайлівського та архімандритом Києво-Печерського монастирів. Як митрополит київський фактично перезаснував Києво-Могилянську академію та реформував Мгарський, Видубицький та Михайлівський Золотоверхий монастирі.

Фото: risu.ua