На Харківщині СБУ вночі заблокувала автобуси «Нацкорпусу», які прямували до Києва

Минулої ночі автобуси "Нацкорпусу", які їхали з Харкова до Києва на суд над затриманими активістами, протягом чотирьох годин були заблоковані бійцями СБУ.

Про це Укрінформу повідомили у штабі обласної організації "Національного корпусу".

"О 1:30 у Валках два автобуси з активістами, які їхали до Києва на суд над затриманими учора в Харкові членами організації, було заблоковано озброєними бійцями СБУ. Перевірка документів тривала протягом чотирьох годин, потім автобуси поїхали далі", - зазначили у штабі.

Читайте також: Знайшли зброю і наркотики: СБУ викрила осередок проросійського об’єднання, яке контролював депутат

Як повідомили агентству у пресслужбі УСБУ в Харківській області, ситуацію, що склалася, зможуть покоментувати о 14:00 після вивчення всіх обставин. У відомстві зазначили, що "є офіційна інформація, що 5-6 серпня координаційна група Антитерористичного центру при Управлінні Служби безпеки України в Харківській області проводить планові антитерористичні навчання на території Харківської області".

Як повідомляв Укрінформ, 5 серпня в Харківській області розпочалися оперативно-слідчі дії в межах кримінального провадження щодо організованого злочинного угруповання, яке спеціалізувалося на рекеті, і фігурантами якого були члени обласного осередку партії "Національний корпус". Проведено 50 обшуків, виявлено зброю. Сімох членів "азовського руху" затримано.