На Прикарпатті оновлюють чотири мости на Дорозі єдності

Велике будівництво

На Прикарпатті за президентською програмою «Велике будівництво» оновлюють чотири мости на Дорозі єдності М-30 Стрий - Ізварине.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Служба автомобільних доріг в Івано-Франківській області у Фейсбуці.

«За кошти з Державного бюджету в рамках Національного проєкту «Велике будівництво» триває капітальний ремонт а/д М-12 Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка, котра ввійшла до Дороги єдності М-30 Стрий – Ізварине. На цій дорозі в межах Івано-Франківської області оновлюємо чотири мости. Таким чином повністю оновимо дорожню інфраструктуру на 16 км автомагістралі М-30 Стрий – Знам’янка», - повідомляє Служба автодоріг.

За їхньою інформацією, мости оновлюють на дорозі в селі Вербилівці, у місті Рогатин та в селі Пуків. Тут влаштовані перильні та бар’єрні огородження. На мосту в селі Лопушня, км 77+104, завершено всі основні роботи. Залишилося влаштувати перильне огородження.

На проїзній частині мостів дорожники планують влаштувати два шари асфальтобетону та нанести горизонтальну розмітку.

Читайте також: На Донеччині ремонтують дорогу Добропілля - Лиман

Проєкт «Велике будівництво» торік започаткував Президент Володимир Зеленський з метою масштабної розбудови якісної інфраструктури України. Основна задача проєкту в 2021 році — будівництво чи реконструкція 6,6 тис. км доріг, 74 шкіл, 54 дитсадків, 28 медичних закладів, понад 140 приймальних відділень та 340 медичних амбулаторій у сільській місцевості, 24 басейнів та 78 інших спортивних об’єктів та по всій країні.