У розпліднику «Зубровиця» на Буковині народилося дитинча зубра

У єдиному в Україні розпліднику європейського зубра, що у Чернівецькій області, нещодавно народилася маленька самка.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів районний мисливствознавець ДП "Сторожинецьке лісове господарство" Сергій Чистов.

"Самочка зубра у нас народилася трохи раніше, але потрібно було, щоб вона окріпла, набралася сил і лише нещодавно ми взяли її на прихід, тобто, почали обліковувати", - сказав Чистов.

Працівники вольєру назвали новонароджену самку зубра Муланою. Кажуть, що вона дуже активна, має гарний апетит і почувається добре у стаді.

"Дорослі зубри гарно прийняли її і тепер вона разом із ними прогулюється заказником. Точно вирахувати, хто її матір, дуже важко, але припускаємо, що це одна із самок, яких завезли до нас у 2018 році із Хмільницького держлісгоспу на Вінниччині", - говорить мисливствознавець.

Наразі у заказнику "Зубровиця" Сторожинецького держлісгоспу є 9 дорослих особин, з яких троє самців і 6 самок та 4 молоді тварини.

Цієї осені перших двох молодих особин - самця і самку, які народилися на території розплідника 3 роки тому, планують випускати у дику природу.

Читайте також: У Бердянському зоопарку народилася африканська левиця

Крім того, працівники заказника очікують, що цієї осені одна із дорослих самок також народить дитинча.

Вольєр "Зубровиця" на території Банилівського лісництва збудували у 2014 році з ініціативи та коштом ДП «Сторожинецький лісгосп». Це єдиний в Україні вольєр, де в напіввільних умовах, максимально наближених до дикої природи, живуть зубри, завезені з лісів Вінниччини, Миколаївського зоопарку та Львівщини.

Читайте також: У Вінницькому «Зоодворику» народилося кенгуреня

Зубр європейський занесений до Червоної книги України, Європейського Червоного списку та належить до виду тварин, що перебувають на межі зникнення.