Музиканти записали сотий трек пам’яті школяра Дані Дідіка, який загинув на мирній ході в Харкові

Відео

В рамках проєкту «Так працює пам‘ять» українські музиканти підготували сотий трек пам’яті Дані Дідіка, школяра, який загинув на мирній ході в Харкові.

Як передає Укрінформ, про це повідомив у Фейсбуці співавтор проєкту Руслан Горовий - режисер-документаліст, поет і музикант, письменник та журналіст.

"Зустрічайте сотий трек пам’яті Дані Дідіка. Мета музичного марафону - не дати суспільству забути хлопця, якого вбив русскій мір, допоки активісти роблять все для надання імені героя 11 школі Харкова. Даня загинув на мирній ході в мирному місті. Він любив Україну і розумів, що freedom not free. Покидьки відібрати в нього життя, а потім пішла череда зрад його імені", - йдеться в пості.

За словами Горового, громадськість та музиканти працюють над тим, аби школа, де вчився хлопець, носила його ім'я. Але спочатку в педколективі «передумали» називати школу, потім місцева влада раптом «завмерла», вичікуючи звідки дує вітер.

Читайте також: У Чернігові вшанували пам’ять загиблого на сході України Василя Сліпака

"Та попри історію життя і зрад, є велика кількість людей, для яких пам’ять про Даню - це не порожній звук. І щодня цих людей більшає. А отже буде названа і школа, будуть і вулиці і сквери його імені. А наразі зустрічайте нову пісню", - зазначив Горовий.

Як повідомляв Укрінформ, 22 лютого 2015 року під час вибуху в колоні активістів біля Палацу спорту на місці загинули дві людини, ще двоє, у тому числі 15-річний школяр Данило Дідік, померли у лікарні. Поранено було 11 чоловік. Через три дні за підозрою у теракті затримали трьох харків'ян: Володимира Дворнікова, Віктора Тетюцького, Сергія Башликова. За даними силовиків, їх завербували російські спецслужби, вони проходили підготовку у Бєлгороді, і за теракт мали отримати 10 тис. дол. 28 грудня 2019 року Фрунзенський райсуд Харкова оголосив вирок трьом обвинуваченим у теракті біля Палацу спорту, засудивши їх на довічне, та одночасно замінив їм тримання під вартою на особисте зобов'язання. Згодом їх обміняли на українських військовополонених.