На Прикарпатті оголосили штормове попередження - можливі дощові паводки

На Прикарпатті оголосили штормове попередження. Через погіршення погоди очікують підйом рівня води у гірських притоках Дністра та Прута до 1 м.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Управління ДСНС в Івано-Франківській області на своїй сторінці у Фейсбуці.

«В другiй половинi доби 12 липня та впродовж 13 липня на окремих гiрських притоках Днiстра та Прута можливе формування швидкоплинних локальних дощових паводкiв з пiдйомом рiвнiв води на 0,2 - 1 м над рiвнями», - йдеться у повідомленні.

Наразі фахівці просять людей зважати на різкі зміни погодних умов, відпочивати на берегах річок лише у спеціально відведених для цього місцях, виключно у світлу пору доби, не стрибати з берегів у водойми та не влаштовувати водні ігри. Дорослих відпочивальників просять особливо пильно стежити за дітьми.

Читайте також: «Вода дійшла до вікон»: на Закарпатті кажуть, що цьогорічний паводок на 80% потужніший

За інформацією ГУ ДСНС в Івано-Франківській області, у вихідні через інтенсивні опади піднялась вода у річці Бистриця, де відпочивали люди. У селі Пнів, у водяній пастці опинились 6 осіб, серед яких шестеро – діти. Дістатись з острова їм допомогли рятувальники на човні. Загалом, у вихідні на водоймах області рятувальники уберегли життя 11 людей.

За інформацією поліції Івано-Франківської області, учора медикам не вдалось врятувати 14-річного підлітка в Івано-Франківську.

«Потерпілий на річці перебував з дідусем і купався з друзями, як раптом товариші помітили відсутність хлопця. Попередньо, смерть настала внаслідок утоплення», - зазначає поліція області.

Загалом, у вихідні на водоймах області загинули двоє людей.