Нову амбулаторію відкрили на Житомирщині - фото

Велике будівництво

Мешканці Гришковецької громади більше не будуть змушені їздити у районні та обласний центр Житомирщини за медичною допомогою, оскільки у селищі відкрили сучасну амбулаторію, яка обслуговуватиме 10 тисяч дорослих і дітей.

Як повідомив голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко у Фейсбуці, нову амбулаторію відкрили за програмою Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво», на будівництво витратили близько 9 млн грн, передає Укрінформ. 

«Такий медзаклад є необхідним елементом сучасної інфраструктури у сільській місцевості. Первинна медична допомога, за умови наявності відповідного обладнання, а саме таким оснащені нові амбулаторії, дозволяє проводити регулярну профілактику різноманітних захворювань на ранніх стадіях. Це надзвичайно важливо, аби зберегти життя людей і покращити його якість», - каже він.

Читайте також: На Миколаївщині звели нову амбулаторію — фото

В амбулаторії працюватиме два сімейних лікарі та лікар-педіатр. У новому закладі є маніпуляційний та оглядовий кабінети, процедурна, кімната для персоналу, зал очікувань, кабінети щеплень і здорової дитини.

Нову амбулаторію відкрили на Житомирщині за програмою "Велике будівництво" / Фото: facebook/vitaliy.bunechko

Крім того, для амбулаторії придбали сучасний автомобіль Renault Duster, що дасть можливість лікарям виїжджати за викликом у найвіддаленіші села.

«Зрештою, медицина стає більш доступною для людей незалежно від того, мешкають вони у місті чи в селі», - каже Бунечко, нагадуючи, що це вже 14-та амбулаторія, відкрита за останні півтора року в Житомирський області.
Як повідомляв координатор «Великого будівництва», заступник голови Офісу Президента Кирило Тимошенко, цього року за інфраструктурною програмою Президента Володимира Зеленського відкриють 177 сучасних приймальних відділень, обладнаних усією необхідною технікою.