СБУ заблокувала схему переправлення нелегалів до Євросоюзу

Фото

СБУ викрила посадовця Чопського прикордонного загону на організації трафіку нелегалів до Євросоюзу, до того ж у змові з контрабандистами він налагодив канал переміщення сигарет за кордон.

Про це повідомляє СБУ, передає Укрінформ.

Співробітники СБУ встановили, що разом зі своїм підлеглим він «гарантував» контрабандистам сприяння у незаконному переправленні сигарет до Євросоюзу. Окрім того, прикордонники планували налагодити переправлення нелегалів до однієї із сусідніх країн поза встановленими пунктами пропуску.

Правоохоронці задокументували факт надання посадовцем хабаря підлеглому за сприяння в контрабанді партії тютюнових виробів.

За матеріалами СБУ, організатор схеми та місцевий контрабандист підозрюються за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) та ч. 3 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу.

У ДПСУ уточнюють, що майор зі штабу прикордонного загону був затриманий після спроби втягти у протиправну діяльність нижчого за званням військовослужбовця. Вплинути на колегу «перевертень у погонах» намагався службовим впливом та хабарем у розмірі 500 доларів США і 600 євро.

Читайте також: На Закарпатті посилили пошуки нелегальних мігрантів

"Інспектора намагалися підкупити, щоб він сприяв незаконній діяльності на своїй ділянці відповідальності", - зазначають у прикордонному відомстві.

Як повідомляв Укрінформ, прокуратура АР Крим та Севастополя скерувала до суду обвинувальний акт стосовно трьох учасників організованої злочинної групи, що вербувала українців для перевезення нелегальних мігрантів.