Ексчлена «Східного корпусу» Ширяєва арештували без права застави

Київський райсуд обрав арешт без права на заставу як міру запобіжного заходу для колишнього лідера «Східного корпусу», а зараз керівника організації «Патріоти за життя» Олега Ширяєва.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили у пресслужбі суду.

"Суд розглянув клопотання обласної прокуратури щодо арешту лідера організації "Патріоти за життя" Олега Ширяєва та обрав йому арешт на 8 діб без права на заставу", - зазначили у пресслужбі суду, додавши, що Ширяєв перебуватиме під вартою у Харківському СІЗО до 12 липня.

Читайте також: Підозрюваний в рейдерстві Ширяєв став куратором організації Киви

Як повідомляв Укрінформ, увечері 5 квітня в центрі Харкова озброєні поліцейські затримали Олега Ширяєва - керівника місцевої організації нардепа від ОПЗЖ Іллі Киви "Патріоти за життя!".

За поясненням речника Харківської обласної прокуратури Дмитра Чубенка, Ширяєва затримали у межах кримінального провадження за фактом рейдерського захоплення елеватора у Занках Харківської області.

11 вересня 2018 року в селі Занки Зміївського району під час спроби рейдерського захоплення приватного елеватора сталася масова бійка зі стріляниною. Тоді ж глава МВС Арсен Аваков заявив про обґрунтовану підозру, що групу зловмисників очолював екскомандир роти МВС Олег Ширяєв. Його затримали. 13 листопада він вийшов із СІЗО під заставу в понад 1 млн грн. Він заперечує обвинувачення.

Фото: varta.kharkov.ua