На Львівщині після удару блискавки горів будинок, вітер зніс дах школи

Фото, відео

У середу, 30 червня, під час негоди загорівся житловий будинок у селі Зимна Вода поблизу Львова. Ймовірна причина пожежі – попадання розряду блискавки.

Про це у Фейсбуці повідомляє ГУ ДСНС у Львівській області, передає Укрінформ.

«30 червня о 19:12 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в с. Зимна Вода Львівського району на вул. Козацька,9 в цегляному житловому будинку, розміром 13×9 м. На місці працювали 22 пожежники та чотири одиниці спецтехніки. Унаслідок пожежі згоріло дерев’яне перекриття між другим поверхом та горищем на площі 117 м2, пошкоджено дерев’яну підлогу, речі домашнього вжитку та робочі інструменти. На щастя, ніхто з людей не постраждав», - йдеться у повідомленні.

На разі причину пожежі встановлюють правоохоронці, але, за інформацією голови сільської ради Володимира Гутника, займання спричинив розряд блискавки, який вцілив в будинок.

Читайте також: Спека та «крижані» дощі: з чим іде липень в Україну

За повідомленням регіональних ЗМІ, у сусідньому з Зимною Водою селі Конопниця буревій зірвав дах з місцевої початкової школи, яка розміщена біля траси Львів - Шегині. Працівники навчального закладу переносили з приміщення школи парти, документи та інші речі. Приміщення накрили брезентами, щоби захистити від дощів. Збитки наразі встановлюються.

Читайте також: Негода в Одесі: Місто підтопило, в аеропорту не змогли приземлитися літаки

Як повідомляв Укрінформ, на Львівщині ввечері 30 червня вже вдруге на цьому тижні пройшла злива зі шквальним вітром. Станом на 8 годину ранку 1 липня внаслідок негоди було повалено 118 дерев - 7 дерев впало на автомобілі. Злива підтопила 29 підвалів і 10 під’їздів. Окрім того, було пошкоджено 24 дахи. За інформацією ЛКП «Львівсвітло», наразі зафіксовані 53 аварії в електромережах та виявлено 3 зламані опори.

Фото Емілії Короляк