У Черкасах медиків та соцпрацівників у тролейбусах возитимуть безкоштовно

У Черкасах встановили безоплатний проїзд для медичних та соціальних працівників у міському електричному транспорті.

Про це повідомляє сайт міської ради, передає Укрінформ.

Відповідне доручення раніше давав міський голова Анатолій Бондаренко.

«У час, коли в Україні лютує епідемія коронавірусу, саме на медиків та соціальних працівників припадає найбільше навантаження. Тому ми, як міська влада, маємо усіляко сприяти цим людям. У даному випадку, безоплатний проїзд у тролейбусах дасть можливість лікарям і соцпрацівникам вільно пересуватися Черкасами», - зазначив Бондаренко.

Читайте також: Поранення в шкільному тирі: черкаські лікарі прооперували хлопця

Згідно з рішенням виконкому, безоплатний проїзд у тролейбусах надаватиметься для медичних працівників міських комунальних некомерційних підприємств та працівників (соціальних робітників, соціальних працівників та фахівців із соціальної роботи) бюджетної установи «Територіальний центр надання соціальних послуг м.Черкаси» та спеціалізованого закладу «Черкаський міський центр соціальних служб».

Підставою для надання безоплатного проїзду є посвідчення.

Кількість виявлених хворих у Черкаській області з початку пандемії - 69638 осіб, із них за останню добу – 403. Кількість виявлених хворих (з підтвердженим діагнозом COVID-19) за період 11.03.2020 по 18.04.2021 у місті Черкаси – 15848 осіб, в тому числі медичних працівників – 585 осіб. Кількість померлих жителів м. Черкаси від COVID-19 становить 287 осіб, в тому числі медичних працівників – 1 особа.

Як повідомлялося, в Україні за минулу добу зафіксовано 12 162 випадки зараження коронавірусом.