Розпочався ремонт найстарішого мосту Харківщини

Велике будівництво

На Харківщині в рамках «Великого будівництва» почали капітальний ремонт мосту в с. Коробочкине – найстарішого в області. Востаннє його ремонтували майже 45 років тому.

Про це повідомляє пресслужба Харківської облдержадміністрації, передає Укрінформ.

«На початку квітня було виконано роботи з демонтажу тротуару лівого проїзду мосту на Н-26 Чугуїв - Мілове. Нині підрядна організація виконує роботи з влаштування підпірної стінки та ремонту арки», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що довжина штучної споруди - 30,66 м. Збудований міст ще у 1896-му році, а останній капітальний ремонт проводився у 1976 році.

Читайте також: На Закарпатті відремонтують міст через річку Тересва

За інформацією Служби автомобільних доріг, роботи планують завершити наприкінці 2021 року. Рух автотранспорту буде здійснюватися у реверсному режимі.

Як повідомляв Укрінформ, програма Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво» у 2021 році спрямована на проєкти соціальної інфраструктури та на економічний розвиток регіонів. За словами міністра розвитку громад та територій України Олексія Чернишова, цьогоріч у межах програми буде завершено близько 300 об’єктів соцінфраструктури.

Читайте також: На Хортиці відновлять аварійну будівлю Музею історії запорозького козацтва

Також цього року стартує масштабна програма «Велика реставрація», в рамках якої планується до 2024 року реставрувати 150 історичних та культурних об’єктів по всій Україні.

Фото Харківської облдержадміністрації