Прикарпаття отримає 26 нових автомобілів швидкої допомоги

Згідно з розпорядженням Міністерства охорони здоров’я Івано-Франківська область має отримати 26 нових автомобілів швидкої допомоги. Для цього спрямували 63 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомив керівник Обласного центру екстреної медичної допомоги Мирон Матейко в інтерв'ю Суспільному Карпати.

«За перше півріччя кожен населений пункт, кожна підстанція і станція будуть мати в обслуговуванні майже на 80% оновлений санітарний транспорт. Вважаю, це є дуже потужно, тому що ми багато грошей витрачали на УАЗи , ГАЗелі, але витрати все одно великі. Вони на сьогодні не є повністю забезпечені всім необхідним, чим повинен бути зараз забезпечений автомобіль класу В», — сказав Матейко.

За його словами, нові «швидкі» - це будуть повнопривідні авто класу С і В, які призначені для гірських і передгірських районів. А високогірні райони мають отримати автомобілі Toyota Prada, окільки туди складно добратися.

Читайте також: Криворізьким медикам передали 12 нових «‎швидких»

«Це для Білоберізької ТГ, Красноїлля. Там просто неможливо доїхати. І деколи бригади пішки долають кілометри доріг у горах», — додав Матейко.

Минулого року три такі автомобілі отримали Вигодська, Ланчинська та Верховинська громади. Також у 2020-му році сім санітарних автомобілів закупили за гроші з обласного бюджету, 14 – за кошти від НСЗУ.

Як повідомляв Укрінформ, 10 квітня Івано-Франківська область вийшла з червоної зони епідемічної небезпеки поширення COVID-19. В області знову запрацювали непродовольчі ринки, заклади освіти, сфера громадського харчування, торгівельні центри та заклади культури, приміський громадський транспорт.