На Харківщині завершується ремонт приймального відділення лікарні

Велике будівництво

За програмою президента «Велике будівництво» на Харківщині завершується капітальний ремонт ще одного приймального відділення лікарні – Куп’янського територіального медичного об’єднання. 

Як передає Укрінформ, про це повідомив радник голови Харківської ОГА Влад Сакович у Фейсбуці.

Він зазначив, що капітальний ремонт приймального відділення КНП «Куп’янське територіальне медичне об’єднання» розпочався у жовтні 2020 року.

За словами заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Харнама, наразі тривають ремонтні роботи у рентген-кабінеті. Всі інші роботи, заплановані у межах проєкту, – завершені.

«На сьогодні готовність об'єкта - 97-98%, усі зовнішні роботи завершені: з упорядкування, щодо паркової зони. Що стосується внутрішніх робіт, необхідно завершити роботи у приміщенні, де було рентген-відділення. Його звільнили тільки тиждень тому, і підрядники повним ходом стали до роботи. Ми розраховуємо, що там найближчим часом буде завершено ремонт», - заявив Харнам.

Приймальне відділення КНП «Куп’янське територіальне медичне об’єднання» обслуговує, окрім місцевих жителів, мешканців Шевченківської, Дворічанської та Великобурлуцької громад. Завдяки капітальному ремонту вдалося значно розширити площу відділень.

У приймальному відділенні реанімаційні ліжка будуть профільні – інфекційний бокс, бокс для пацієнтів з алкогольним та наркотичним сп’янінням, основний реанімаційний бокс з трьома ліжками і оглядовою кімнатою, де будуть проводиться малоінвазивні втручання. Також у приймальному відділенні встановлять комп’ютерний томограф на 32 зрізи та сучасний рентген-апарат.

Наразі у КНП «Куп'янське територіальне медичне об'єднання» триває процес забезпечення ліжками, які виділені для надання допомоги пацієнтам з COVID-19, стаціонарним киснем.

До цього тут було 20 ліжок зі стаціонарним киснем, а наразі - 45. Інші ліжка забезпечені концентраторами.

Читайте також: Оновили приймальне відділення Чернівецької обласної лікарні - відео

Як повідомляв Укрінформ, за словами заступника керівника Офісу Президента, координатора програми «Велике будівництво» Кирила Тимошенка, у 2021 році будуть реконструйовані 177 приймальних відділень по всій країні.