На Закарпатті паліїв трави «ловитимуть» дрони

На Закарпатті активісти патрулюватимуть місцевість за допомогою дронів, визначатимуть організаторів “трав'яних пожеж”, інформацію про виявлених порушників передаватимуть Нацполіції та ДСНС.

Про це в тематичній групі Еко Свалявщина у Фейсбуці повідомив Василь Петрус, передає Укрінформ.

Як зазначається в дописі, патрулюватимуть наразі лише в одному районі області — на Свалявщині, точніше — у Свалявській та Неліпинській громадах.

Як пояснює автор, проводитиме патрулювання молодіжна група за за допомогою дронів (квадрокоптерів). Інформацію про паліїв одразу передаватимуть правоохоронцям.

“Всі вже 100 разів чули, що спалювати сміття і суху рослиність не можна! Навіть Верховна Рада ухвалила закон, який передбачає адміністративне правопорушення і високі штрафи — 1700 грн (ст.152 ККУ). Але все одно, декого це не зупиняє. Хочемо зауважити, що з дрона добре видно, звідки почав поширюватися вогонь, встановити власника такої ділянки буде не проблема. Також, якщо хтось думає, що можна підпалити і швидко втекти – у вас цього не вийде. За хвилину дроном можна облетіти квадратний кілометр та зробити фото/відеофіксацію підпалу, ” - написав активіст.

Читайте також: У Києві горів гуртожиток

Активісти також відслідковуватимуть громадян, які викидають сміття та будівельні відходи в несанкціонованих місцях.