У Рівному зводять садок-вулик - фото

Велике будівництво

У Рівному на вулиці Коновальця у рамках президентської програми «Велике будівництво» активно ведеться будівництво нового дитячого садка, який матиме вигляд бджолиних сот.

Такий проєкт уперше був реалізований у Дніпропетровській області командою голови ОДА Валентина Резніченка в 2018 році, написав у Фейсбуці блогер Юрій Голик, передає Укрінформ.

«Будівництво дитячого садка на 220 місць. Проєкт соти. Перші три садочки за таким проєктом, але з меншою місткістю - на 115 місць, були побудовані нами у Дніпропетровській області. У Підгородньому, Романковому та Іларіоновому», - нагадав Голик.

Садок-вулик у Рівному / Фото: Юрій Голик, Facebook

Дніпропетровські проєкти садочків-вуликів є унікальним не тільки за своєю формою. Наприклад, їхні внутрішні приміщення мають панорамні вікна, підлога оснащена підігрівом, у садочках є свої альтернативні котельні, сонячні батареї тощо.

Читайте також: В Авдіївці реконструюють школу, пошкоджену окупантами

За даними Рівненської ОДА, на будівництві садка в обласному центрі задіяні 11 одиниць техніки і 50 будівельників, закінчення робіт заплановано на кінець року.

«Приємно бачити, як класний проєкт втілюють і в інших областях», - пише Голик.

До речі, дніпропетровські архітектори є авторами ще одного дитячого садка, який також було побудовано в 2018 році, і який на сьогодні залишається найкращим в Україні. Проєкт садка в смт. Обухівка нещодавно було відзначено авторитетним міжнародним ресурсом для архітекторів ArchDaily.

Як повідомляв Укрінформ, щодо розбудови соціальної інфраструктури, завдання на 2021рік такі: школи – 95, садочки – 70, стадіони – 80, басейни – 29, приймальні відділення – 177 об'єктів. Про це у лютому на форумі «Україна 30. Інфраструктура» розповів заступник голови Офісу Президента, координатор програми «Велике будівництво» Кирило Тимошенко.