Лікарня на Вінниччині отримала нове діагностичне обладнання

Велике будівництво

На Вінниччині Хмільницька лікарня у межах Національної програми «Велике будівництво» отримала нове діагностичне обладнання.

Про це у Фейсбуці повідомив голова Вінницької облдержадміністрації Сергій Борзов, передає Укрінформ.

«Система рентгенівської діагностики вартістю 4 млн 800 тис. грн та ультразвукова діагностична система вартістю 800 тис. грн закуплені за кошти з державного бюджету в рамках президентської програми «Велике будівництво», - написав Борзов.

Читайте також: У Сватівській райлікарні запрацювало відділення екстреної допомоги - фото

За його словами, обладнання закуплене відповідно до постанови Кабінету Міністрів «Про виділення коштів для забезпечення опорних закладів охорони здоров’я у госпітальних округах медичним обладнанням…». На першому етапі придбано десять рентгенівських систем загального призначення та десять апаратів ультразвукової діагностики на загальну суму понад 56 мільйонів гривень.

Як уточнив голова ОДА, рентген-обладнання також отримали Жмеринська, Калинівська, Тульчинська центральні райлікарні та Вінницька міська клінічна лікарня швидкої медичної допомоги. Крім того, названі районні лікарні отримали ще й апарати ультразвукової діагностики.

Національний проєкт «Велике будівництво» ініційований Президентом Володимиром Зеленським і стартував у березні 2020 року. Проєкт має на меті побудувати необхідні об’єкти інфраструктури по всій Україні. У 2020 році за цією програмою побудовано та відремонтовано 114 шкіл, 100 дитсадків та 101 спортивний об’єкт, оновлено 3900 км доріг державного значення.