На Буковині звели сільську школу з кінотеатром та ліфтом - фото

Велике будівництво

У Чернівецькій області в рамках програми "Велике будівництво" звели сільську школу на 650 учнів. У ній обладнали кінотеатр, лінгафонний кабінет, а також підйомник і ліфт для учнів з інвалідністю.

Про це у Фейсбуці повідомляє Чернівецька обласна державна адміністрація, передає Укрінформ.

"Сучасний, інтерактивний, креативний. Саме такий освітній простір отримали учні у Рідківцях. Торік у рамках ініційованої Президентом України програми "Велике будівництво" у місцевій школі звели новий просторий навчальний корпус. Розрахований він на 650 дітей. У закладі освіти обладнали кінотеатр, лінгафонний кабінет, комп’ютерний клас, майстерні із обробки тканин, металу та дерева. Він є доступним для учнів з інвалідністю. Тут працює підйомник та ліфт, яким можна дістатися на другий та третій поверх", - йдеться у повідомленні.

На Буковині в рамках "Великого будівництва" звели сільську школу на 650 учнів / Фото: Чернівецька обласна державна адміністрація

Там зазначають, що коридори та шкільні кабінети у закладі надзвичайно яскраві. Учні мають змогу займатися у просторому спортивному залі, є також гімнастичний клас.

Як уточнили кореспонденту Укрінформу у Департаменті освіти і науки Чернівецької ОДА, на всі роботи для нової школи з бюджету витратили 20 мільйонів гривень.

Учні села Рідківці чекають на завершення карантину, щоб розпочати навчання у новій школі.

Читайте також: На Тернопільщині закінчили зводити дитсадок-довгобуд

Як повідомлялося, Президентська програма «Велике будівництво» у 2021 році спрямована на проєкти соціальної інфраструктури та на економічний розвиток регіонів. За словами міністра розвитку громад та територій України Олексія Чернишова, цьогоріч у межах цієї програми в Україні буде завершено близько 300 об’єктів соціальної інфраструктури. Частка проєктів соціальної інфраструктури у «Великому будівництві-2021» сягатиме 70%.