На Буковині відновлюють 110-річний дитсадок - відео

Велике будівництво

У селі Селятин Чернівецької області в межах програми "Велике будівництво" цього року планують реконструювати дитячий садок, будівля якого зведена більш як сто років тому.

Про це у Фейсбуці повідомляє Чернівецька обласна державна адміністрація, передає Укрінформ.

"Будівлю, зведену ще 1910 року, реставрують та добудують тут другий поверх", - йдеться у повідомленні.

Як розповів кореспондентові Укрінформу перший заступник голови Чернівецької ОДА Богдан Ковалюк, з держбюджету на ці потреби виділять 7 мільйонів гривень.

"Загальна вартість реконструкції визначена у 7,8 мільйона гривень. З цих грошей сім мільйонів - це кошти ДФРР і 800 тисяч - місцеві бюджети", - сказав посадовець.

За його словами, це найбільший садочок у Селятинській громаді, його відвідують 83 дітей.

Водночас за словами директора закладу дошкільної освіти Галини Ямніцької, приміщення розраховане на 40 вихованців, а з охочих відвідувати садок утворилася черга.

"Працюємо у дуже давній і непристосованій будівлі. Тут був і готель, і прикордонна застава. Тому у нас немає господарських приміщень, пральні, а харчоблок у маленькій прибудові не опалюється", – розповіла вона.

Читайте також: У рамках «Великого будівництва» на Буковині реконструюють школу на 200 учнів

Ямніцька зазначила, що після реконструкції у дитсадку з’являться пандуси та інші елементи безбар’єрного середовища. Нині його відвідують двоє діток із порушеннями опорно-рухового апарату, тож їм необхідні умови.

Як повідомляв Укрінформ, заступник керівника Офісу Президента, координатор «Великого будівництва» Кирило Тимошенко заявляв, що у 2021 році планується побудувати та відремонтувати 95 шкіл, 70 садочків, 80 стадіонів, 29 басейнів та 177 приймальних відділень.