Кабмін погодив звільнення трьох голів ОДА

Кабінет Міністрів погодив проєкти указів Президента про звільнення голів Одеської, Івано-Франківської та Сумської облдержадміністрацій.

Як передає Укрінформ, про це представник уряду у Верховній Раді Василь Мокан написав у Фейсбуці.

"На сьогоднішньому засіданні Кабмін ухвалив низку кадрових рішень...Погодити звільнення (проєкти Указів Президента України): Федоріва Віталія Васильовича з посади голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації (за угодою сторін); Куцого Максима Васильовича з посади голови Одеської обласної державної адміністрації (за угодою сторін); Грищенка Романа Сергійовича з посади голови Сумської обласної державної адміністрації (за угодою сторін)", - написав Мокан.

Читайте також: Кабмін призначив голів Держспоживслужби та Держрибагентства

Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов прокоментував кадрові зміни в регіональному управлінні, які можуть відбутися найближчим часом.

«Кадрові помилки призводять до негативних наслідків та уповільнення роботи на місцях. Одна з ознак демократичного суспільства – можливість кожного громадянина оцінювати роботу голови облдержадміністрації на основі низки факторів: наскільки швидко і якісно будуються дороги та об’єкти соціальної інфраструктури, наскільки ефективно відбувається діалог з громадськістю та забезпечується соціальних захист населення», - сказав Чернишов.

Як повідомлялося, на початку засідання уряду Прем’єр-міністр Денис Шмигаль анонсував кадрові зміни у керівництві трьох обласних державних адміністрацій. Він зауважува, що ці кадрові рішення прийнято через недостатню ефективність роботи посадовців.