ЦВК відзначила якісну організацію виборів на Хмельниччині

Член Центральної виборчої комісії Олександра Кармаза, яка відвідала Хмельницьку область наголосила, що вибори відбулися організовано, відповідно до чинного законодавства і без порушень.

В обласному центрі відбулася її робоча зустріч з головою Хмельницької ОДА Дмитром Габінетом, повідомляє пресслужба ЦВК у Facebook.

"Голова ОДА особисто відвідав деякі ОТГ, де сьогодні проходять перші вибори. Зокрема, зустрівся з мешканцями Плесенської ОТГ Шепетівського району та Сахновецької ОТГ Красилівського району, уважно вислухавши проблемні питання, повʼязані з життєдіяльністю громад", – розповіла Кармаза.

Вона подякувала Габінету за якісну організацію перших виборів, адже під час виборчого процесу від територіальних виборчих комісій практично не було нарікань щодо організаційних питань, а члени цих комісій продемонстрували високий професійний рівень.

Член ЦВК обговорила з головою ОДА процес децентралізації в області та перспективи утворення нових ОТГ. При цьому вона акцентувала увагу на прозорості і легітимності проведення об'єднавчих процесів, оскільки їх невідповідність чинному законодавству може призвести до спірних ситуацій і відповідно – судових процесів.

Читайте також: У ЦВК підбили перші підсумки місцевих виборів до тергромад

Крім того, Кармаза зустрілася з начальником Головного управління НПУ в Хмельницькій області полковником поліції Анатолієм Щадилом, який поінформував, що забезпечення правопорядку, охорона виборчих дільниць організовані професійно та ефективно. При цьому до виконання службових обовʼязків в ОТГ, де тривали перші вибори, було залучено 150 поліціянтів.

Читайте також: Вибори в ОТГ: на Дніпропетровщині - 9 повідомлень про порушення, на Закарпатті - 7

Як повідомляв Укрінформ, 22 грудня у 86 об'єднаних територіальних громадах (ОТГ) (69 сільських, 16 селищних, 1 міської ОТГ) у 21 області України відбулись перші вибори депутатів сільських, селищних, міської рад об'єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міського голів, додаткові місцеві вибори – у 33 ОТГ (20 сільських, 13 селищних) у 17 областях України.