На Харківщині ревнивець стріляв у суперника і намагався спалити два будинки

Мешканець села Першотравневе Зміївського району через ревнощі скоїв замах на вбивство, підпалив два будинки та намагався покінчити життя самогубством.

Про це повідомляє відділ комунікації ГУ Нацполіції в Харківській області.

"Напередодні до Зміївського відділу поліції надійшло повідомлення про те, що вночі в селі Першотравневе невідомий чоловік стріляв зі зброї та підпалив два будинки, а після вчинення злочинів намагався покінчити життя самогубством. Наразі він перебуває у лікарні, стан стабільний", - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що 32-річний місцевий мешканець вирішив убити 31-річного чоловіка, приревнувавши до нього свою дружину.. Чоловік завчасно придбав гладкоствольну мисливську рушницю, приїхав до будинку, де мешкає суперник, і розпочав із ним сварку через вікно. Потім направив на нього зброю і зробив прицільний постріл, але чоловік встиг сховатися за будівлю.

Читайте також: У Чернівцях п’яний водій “влетів” у будинок і влаштував стрілянину

Після цього зловмисник узяв каністру із легкозаймистою сумішшю, облив нею двері і стіни будинку суперника та підпалив. Він також навідався до будинку батьків потерпілого, де той залишив автомобіль, облив легкозаймистою сумішшю будинок і автівку та підпалив.

Потім зловмисник повернувся до себе додому та намагався звезти рахунки з життям, та лише прострелив собі плече.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 115 (замах на умисне вбивство), ч.2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна), ч. 2 ст. 15, п.п. 1, 5 ч. 2 ст. 115 (замах на умисне вбивство) КК України. Покарання передбачає позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне ув’язнення. Речові докази вилучені. Слідчі дії тривають.

Читайте також: В Одесі авто в'їхало у натовп протестувальників, є постраждалі

У мережі вже з'явилась інформація про те, що батько потерпілого - священник місцевої церкви - звернувся до мирян про допомогу.