У центрі Харкова симфонічний оркестр зіграв для студентів

Фото

Близько тисячі студентів харківських вишів зібрав на майдані біля Харківського національного університету імені Каразіна концерт єдиного в Україні молодіжного академічного симфонічного оркестру "Слобожанський" в рамках акції "Мистецтво об’єднує молодь".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні просто неба відбувається п’ята за рахунком акція "Мистецтво об’єднує молодь". Вона присвячена початку навчального року і зібрала близько тисячі студентів 30 харківських вишів, причому кожного року кількість тих, хто залучений до неї, зростає. Приємно, що не лише молодь, але й небайдужі харків’яни приходять сюди, щоб отримати насолоду від класичної музики та майстерності молодих виконавців, якими багата наша область", - зазначив заступник голови Харківської ОДА Анатолій Бабічев.

У Харкові провели мистецьку акцію з нагоди початку навчального року у вишах / Фото: В'ячеслав Мадієвський. Укрінформ

За його словами, розвиток сфери культури та мистецтва на Харківщині є пріоритетним для керівництва області. Подібні акції завжди матимуть підтримку влади.

Щодо акції, то у виконанні оркестрантів під керівництвом диригента, заслуженого діяча мистецтв України Юрія Яковенка прозвучали десять творів Джузеппе Россіні, Жоржа Бізе, Франца Легара та інших світових класиків.

Читайте також: На фестивалі у Нідерландах виступив український струнний оркестр "Allegro"

Свою майстерність також продемонстрували солісти Харківського національного академічного театру опери та балету імені Лисенка "СХІД OPERA" і випускники та студенти-лауреати міжнародних конкурсів Харківського національного університету мистецтв імені Котляревського.

Акція "Мистецтво об’єднує молодь" проводиться за ініціативи Харківського університетського консорціуму та Ради ректорів вишів регіону.