Суд наклав арешт на кіоск шаурми, якою отруїлися 40 осіб

Овідіопольський райсуд Одеської області задовольнив клопотання місцевої прокуратури про накладення арешту на кіоск з продажу шаурми, якою 1 вересня отруїлися 40 осіб.

Про це стало відомо з ухвали Овідіопольського райсуду.

"Дослідивши докази, надані прокурором та слідчим поліції щодо арешту тимчасової споруди нежитлового приміщення площею 20 кв. метрів, яка є предметом кримінального правопорушення, пов`язаного з незаконним продажем продуктів швидкого приготування, суд вирішив задовольнити клопотання, оскільки споруда могла зберегти на собі сліди кримінального правопорушення", - озвучив ухвалу слідчий суддя Євген Козирський.

Як повідомлялося, В Одеській області 1 вересня 40 осіб отруїлися шаурмою, придбаною в павільйоні на вулиці Торговій в селищі Авангард Овідіопольського району. 37 потерпілих, у тому числі дев'ятеро дітей, було госпіталізовано. За результатами досліджень, у них виявлено сальмонелу.

Читайте також: Отруєння шаурмою на Одещині: 23 пацієнти ще в лікарні

При перевірці згаданого кіоску фахівці Держпродспоживслужби виявили ряд грубих порушень санітарно-гігієнічних вимог при готуванні продуктів. Здійснити перевірку об'єкту громадського харчування інспекторам вдалося тільки після залучення поліції.

Власника закладу притягнули до відповідальності, інкримінувавши порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням. Слідство триває.