Отруєння шаурмою на Одещині: 23 пацієнти ще в лікарні

Отруєння шаурмою на Одещині: 23 пацієнти ще в лікарні

Укрінформ
Станом на 3 вересня в Одеській міській інфекційній лікарні перебувають 23 пацієнти, зокрема, четверо дітей, що отруїлися 1 вересня недоброякісною шаурмою в одному з павільйонів смт Авангард Овідіопольського району.

Лабораторне дослідження підтвердило у 13 осіб сальмонельоз, розповіла журналістам під час брифінгу головний лікар Одеської інфекційної лікарні Світлана Лаврюкова, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні маємо результати лабораторного дослідження щодо захворювань пацієнтів, доставлених 1 вересня з симптомами отруєння із селища Авангард. Діагноз 13 особам установлено, це - сальмонельоз. Усього було госпіталізовано 40 пацієнтів, 10 з яких - діти у віці від 3 до 17 років, які вживали шаурму в одному й тому ж закладі громадського харчування", - зазначила Лаврюкова.

Наразі в лікарні перебувають у стані середньої тяжкості 23 пацієнти, в том числі четверо дітей. У більшості з них - висока температура, інтоксикація, блювота, розлад шлунку і болі у животі. Своє захворювання пов'язують із споживанням шаурми і хотдогів, додала головлікар.

Як повідомлялося, у павільйоні на Торговій вулиці смт Авангард, де продавали фастфуд, фахівці Держпродспоживслужби в Одеській області виявили ряд грубих порушень санітарно-гігієнічних вимог при готуванні продуктів. Перевірити цей об'єкт громадського харчування інспекторам вдалося лише після залучення поліції. Наразі власника павільйону Григоряна поліція притягує до відповідальності.

Відомості за цим фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками ч.1 ст.325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України.

Читайте також: На Одещині 37 осіб отруїлись шаурмою, серед них — дев'ятеро дітей

Факти грубого порушення санітарно-гігієнічних вимог при готуванні і збуті фастфуду стали предметом обговорення на засіданні комісії з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій Одеської облдержадміністрації, на якій 2 вересня виступила з доповіддю про надзвичайну ситуацію представник Держпродспоживслужби в Одеській області Лідія Степанова.

Комісія з ТЕБ і НС також заслухала інформацію інших контролюючих служб і запропонувала невідкладно перевірити всі об'єкти, що торгують фастфудом в Одеській області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-