У Тернополі позачергово засідала координаційна група Антитерористичного центру СБУ

Позачергове засідання координаційної групи Антитерористичного центру Служби безпеки України відбулося у Тернопільському управлінні СБУ.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє Управління СБУ в Тернопільській області.

"У Тернопільському управлінні СБУ відбулось позачергове засідання координаційної групи Антитерористичного центру Служби безпеки України. У зв’язку із низкою посягань на життя і здоров’я мешканців області, вчинених із застосуванням саморобних вибухових пристроїв, представники місцевих суб’єктів боротьби із тероризмом узгодили заходи з посилення контролю за розвитком оперативної ситуації в обласному центрі, а також попередження аналогічних протиправних проявів у майбутньому", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, повідомляється, що наразі співробітники СБУ, в межах своїх повноважень, надають всебічне сприяння органам внутрішніх справ у розслідуванні таких злочинів, а також взаємодіють із державними органами і громадянами у напрямку недопущення можливих шкідливих наслідків від потенційного використання вибухових пристроїв у місцях масового перебування людей.

Читайте також: Вибух на подвір’ї ректора тернопільського вишу кваліфікували як замах на вбивство

Також Управління СБУ в Тернопільській області звернулося до краян із проханням зберігати пильність і пам’ятати, що їхня безпека залежить не тільки від професіоналізму правоохоронців, а й від уважності та правильності дій кожного із потенційних учасників екстремальної ситуації.

Читайте також: Вибух на подвір’ї ректора тернопільського вишу: поліція знайшла записку з погрозами

Як повідомляв Укрінформ, 4 вересня о 7.50 до чергової частини Тернопільського районного відділення поліції надійшло повідомлення про те, що на подвір’ї приватного будинку у приміському селі Петриків стався вибух і є постраждалі.

Встановлено, що саморобний вибуховий пристрій спрацював на обійсті ректора Тернопільського національного економічного університету Андрія Крисоватого. Від вибуху поранень зазнав сам господар та його дружина. Потерпілі госпіталізовані.