Прайд в Одесі: поліція затримала трьох противників ЛГБТ-спільноти

Фото, відео

Близько трьохсот представників ЛГБТ-спільноти провели у суботу в Одесі марш рівності "Одеса-прайд 2019". Під час заходу поліція затримала трьох прихильників сімейних цінностей за хуліганські дії.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні ми вчетверте проводимо в Одесі прайд-захід, який вважаємо правозахисним, спрямованим на привернення уваги жителів та гостей міста до дискримінації, з якою стикаються представники ЛГБТ-спільноти", - сказала журналістам голова оргкомітету "Одеса Прайд" Ганна Леонова.

Учасники акції, серед яких було чимало іноземців, несли величезний прапор-веселку. Біля пам'ятника Дюку їх зустріли противники маршу - прихильники традиційних сімейних цінностей.

Одна з одеситок вигукувала на адресу учасників прайд-заходу: "Одеса не Содом, Одеса не Гоморра" Багато хто тримав у руках плакати "ЛГБТ- це культура смерті", "Гомосексуалізм - не вирок, є вихід" та інші. Коли виникла штовханина, втрутились працівники поліції, які затримали одного з праворадикалів.

У подальшому колону, що рухалась в напрямку мерії та скандували "Наша позиція - це свобода. Одеса вільне місто", супроводжували посилені наряди правоохоронців.

В Одесі відбувся марш рівності "Гей-прайд 2019" / Фото: Ніна Ляшонок. Укрінформ

Однак пройшли представники ЛГБТ-спільноти лише до перехрестя вулиць Пушкінсько-Дерибасівської. Тут їм перекрили шлях противники маршу.

Читайте також: Під посольством РФ у Києві пройшла акція ЛГБТ-активістів

Загалом під час маршу поліція затримала трьох противників маршу рівності, складено адмінпротоколи за ознаками ст.173 (дрібне хуліганство) Кодексу України про адміністративні правопорушення.