ДБР прийшла з обшуками до фіскальної служби та на Харківську митницю

Фото

Слідчі теруправління ДБР у м. Полтаві розслідують можливі незаконні дії посадових осіб керівництва ДФС України, Головного управління ДФС у Харківській області та Харківської митниці.

Про це йдеться у повідомленні ДБР.

"За попередньою інформацією, чиновники не здійснювали митний контроль за товарами одного з великих міжнародних виробників тютюнової продукції. Крім того, керівництвом ДФС України прийнято рішення про скасування фінансових санкцій стосовно згаданого товаровиробника. Через ці дії державний бюджет можливо недоотримав кошти в сумі близько 630 млн грн", - йдеться у повідомленні.

У відомстві повідомили, що сьогодні було проведено низку санкціонованих слідчих дій: обшуки в Державній фіскальній службі України; обшуки на Харківській митниці ДФС; виїмка документів в Головному управлінні ДФС у Харківській області.

Читайте також: ДБР заперечує проведення слідчих дії в Офісі Президента

Кримінальне провадження розпочато за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2. ст. 367 Кримінального Кодексу України – службова недбалість, тобто невиконання або неналежне виконання службовою особою своїх службових обов'язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило особливо тяжкі наслідки.