Рішення щодо волонтерського намету в Харкові прийматиме суд

Рішення щодо ситуації з наметом "Все для перемоги" на площі Свободи прийматиме суд.

Про це повідомляє прес-служба Харківської міськради, посилаючись на директора Департаменту територіального контролю Олексія Калину.

"У Харківську міську раду надійшло не одне звернення активістів про те, що на площі, навпроти будівлі №64 по вул. Сумській, триває акція протесту. В даний час міська рада готує документи для подання позовної заяви до Харківського окружного адміністративного суду з проханням обмежити зазначений захід шляхом заборони використання намету. Тому в даний час знесення намету неможливе, це буде неправомірно", - зазначив Олексій Калина.

Читайте також: У Кернеса хочуть "переселити" волонтерський намет

За його словами, об'єкт розміщений самовільно з порушенням Правил благоустрою міста.

"Впродовж трьох днів порушення усунені не були, тому питання по намету повинні були винести на засідання виконавчого комітету міської ради, але з певних причин питання перейшло в іншу правову площину", - пояснив Олексій Калина.

За його словами, в цьому питанні не можна керуватися тільки Правилами благоустрою: "Тому було проведено засідання погоджувальної комісії, на якій було запропоновано обмежити зазначений захід шляхом перенесення намету в інше місце — на площу Захисників України".

Читайте також: У Харкові перевіряють, чи дійсно біля волонтерського намету потрібен ремонт

"Все це відбувається в рамках конструктивного діалогу з урахуванням необхідності дотримання законодавства, прав осіб, які проводять зазначену акцію, і харків'ян", - додав Олексій Калина.

Поки, сказали кореспонденту Укрінформу в міськраді, невідомо, коли саме суд розгляне позов юридичного департаменту: "Можливо на це знадобиться тиждень-два".

Як повідомляв Укрінформ, 15 травня погоджувальна комісія Харківської міськради запропонувала перенести проведення масового заходу з використанням намету з площі Свободи на площу Захисників України: "У разі відмови доручити Юридичному департаменту Харківської міської ради у встановлений термін забезпечити підготовку і подачу матеріалу до Харківського окружного адміністративного суду".

Однак активісти, які охороняють намет "Все для перемоги", що на площі Свободи у центрі Харкова, відмовились від пропозиції: "Намет у 2014 році встановлено на ключовому місці. Тому ми нікуди не підемо. До суду готові, не боїмось".

Читайте також: У Харкові активісти відмовилися переносити намет: "До суду готові"

12 травня на площі Свободи у центрі міста зібралися півтисячі людей на захист намету "Все для перемоги!", вимагаючи від міської влади захисту цього символічного агітаційного стенда, який вже 5 років розповідає містянам про події на сході України.

9 травня Харківський міський голова Геннадій Кернес заявив у Facebook, що готовий задовольнити петиції харків"ян щодо знесення намету "Все для перемоги" на площі Свободи та повернення нинішньому проспекту Григоренка імені Маршала Жукова.