У Харкові перевіряють, чи дійсно біля волонтерського намету потрібен ремонт

У Харкові перевіряють, чи дійсно біля волонтерського намету потрібен ремонт

Фото
Укрінформ
Представники КП "Харківські теплові мережі" разом з представниками Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Харківської ОДА вивчають необхідність ремонту комунікацій поблизу намету "Все для перемоги", що на площі Свободи в центрі міста.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів керівник громадської організації "Антикорупційний блок учасників АТО" Антон Сосницький.

"Наразі фахівці департаменту ХОДА і КП ХТМ спустилися в каналізаційний люк поблизу намету, щоб разом оглянути комунікації, які, як запевняє міська влада, потребують термінового ремонту. На площі також знаходиться відомча лабораторія ХТМ. Домовленості про такий огляд досягнуто з ініціативи активістів. З ранку ми побували у генерального директора ХТМ Сергія Андрєєва і домовилися про те, що комунальників не будуть використовувати як інструмент в брудних провокаціях, а висновок про необхідність ремонту буде об'єктивним. Напередодні домовленості на цю тему досягнуто і з фахівцями профільного департаменту Харківської ОДА", - зазначив Сосницький.

У Харкові продовжується протистояння міської влади та громадян з приводу зносу палатки на майдані Свободи / Фото: В’ячеслав Мадіевський, Укрінформ

За його словами, необхідність зустрічі з гендиректором Харківських тепломереж виникла після того, як близько 09:00 на площу прибули комунальники з десятком одиниць спецтехніки ХТМ.

"Вони мали намір встановити будівельну огорожу біля намету, а також спуститися в каналізаційний люк для проведення ремонту мереж. Але активісти заблокували люк, припаркувавши на ньому автомобіль, і не дозволили встановити огорожу. Через деякий час комунальники разом з технікою покинули площу", - додав Сосницький.

За його словами, зараз активісти - їх до ста осіб - не розходяться.

"Люди чекають результатів огляду комунікацій і спільного рішення фахівців з приводу ремонту. Якщо ремонт дійсно необхідний, то ми наполягаємо, щоб графік і терміни не створювали перешкод у роботі волонтерського намету", - пояснив Сосницький.

Читайте також: У Кернеса перевіряють, чи законно встановили волонтерський намет

За його словами, обстановка на площі спокійна: "До активістів приєднуються звичайні харків'яни, причому деякі прийшли з термосами і пригощають активістів гарячим чаєм".

Як повідомляв Укрінформ, 13 травня активісти "Антикорупційного блоку учасників АТО" двічі блокували наміри комунальників ХТМ почати ремонтні роботи біля намету.

12 травня на площі Свободи в центрі міста зібралися півтисячі містян на захист намету "Все для перемоги", вимагаючи від міської влади захисту цього символічного агітаційного стенду, який вже п'ять років розповідає про події на сході країни. Намет, наголошують активісти, стоятиме до закінчення війни.

9 травня Харківський міський голова Геннадій Кернес заявив у Facebook, що готовий задовольнити петицію харків'ян про знесення намету "Все для перемоги" і повернення нинішньому проспекту Григоренка імені Маршала Жукова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-