Суд скасував рішення мерії Херсона про вулицю Гандзюк

Херсонський окружний адміністративний суд відмінив рішення Херсонської міської ради щодо перейменування вулиці Лютеранської на вулицю Катерини Гандзюк.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили у прес-службі Херсонського окружного адміністративного суду.

«Сьогодні Херсонським окружним адміністративним судом розглянуто справу № 540/427/19 за позовом фізичних осіб до Херсонської міської ради, Херсонського міського голови Миколаєнка Володимира Васильовича про визнання протиправними та скасування деяких пунктів рішення Херсонської міської ради №1840 від 22.02.2019 року «Про надання зоні зелених насаджень статусу скверу та його найменування та перейменування вулиці Лютеранської у вулицю Катерини Гандзюк».

Рішенням Херсонського окружного адміністративного суду позов задоволено частково, визнано протиправним та скасовано відповідні пункти та розділи рішення Херсонської міської ради в частині слів «та розділ «Вулиці» назвою: «вул. Катерини Гандзюк», а також визнано противоправними дії міського голови Миколаєнка Володимира Васильовича при проведенні голосування від 22.02.2019 року в результаті яких прийнято відповідне рішення», повідомили у прес-службі.

Як зазначили у прес-службі, судом оголошено вступну і резолютивну частини.

Слухання у резонансній справі відбувалося за участі журналістів, громадськості та представників ОБСЄ.

Сторони мають право оскаржити вказане рішення в 30-денний строк з дня складання повного судового рішення.

Як повідомляв Укрінформ, в провадженні суду перебувало 14 справ щодо перейменування вулиці Лютеранської на вулицю Гандзюк. А депутат міськради Віталій Богданов не лише звернувся з позовною заявою до суду щодо перейменування вулиці Лютеранської на вулицю Гандзюк, а й із заявою до поліції та прокуратури, оскільки міський голова Херсона, за його словами, підписав відповідне рішення сесії без необхідних підписів під погоджувальним листом.

Читайте також: ГПУ направила до суду справу Гандзюк

Пізніше суддя Василяка об’єднав кілька справ щодо перейменування вулиці Лютеранської і звернувся до Верховного суду з поданням про розгляд типової справи.

Верховний Суд відмовив у відкритті провадження у справі як типовій і повернув її до Херсонського ОАС. Водночас, були такі справи і в інших суддів окружного суду.

У Херсоні через перейменування вулиці Лютеранської на вулицю Катерини Гандзюк 1 березня зірвали продовження скандальної сесії міської ради, яка розпочалася 22 лютого.