Українські та білоруські пожежники провели спільні навчання

Фото

Українські та білоруські пожежники провели спільні дводенні навчання на прикордонній території в межах програми територіального співробітництва країн Східного партнерства Білорусь-Україна.

Про це повідомляється на сайті Держслужби надзвичайних ситуацій України 1 травня.
"У с. Гдень Брагінського району Гомельської області, протягом 29-30 квітня відбулися навчання в рамках реалізації проекту «Моніторинг, прогнозування та гасіння пожеж в природних екосистемах на прикордонній території» в межах програми Територіального співробітництва країн Східного партнерства Білорусь-Україна", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що учасниками навчань стали представники ГУ ДСНС України у Київській області, установи «Гомельське обласне управління МНС Республіки Білорусь», Державної природоохоронної науково-дослідної установи «Поліський державний радіаційний екологічний заповідник» та інші.

Крім того повідомляється, що у перший день навчання відбувся брифінг учасників заходу, огляд польового табору, інструктаж з безпеки праці, демонстрація можливостей систем моніторингу.

Наступного дня усі учасники навчання від теоретичного блоку перейшли до практичного етапу.

"За задумом навчань, було отримано декілька ввідних, через що навчання відбувалося на декількох локаціях: лісова пожежа, яка сталася у районі села Чикаловичі та поширення її в бік кордону з Україною, перекидання полум’я на умовний населений пункт та евакуація населення у польовий табір, пошук громадян, що загубилися поблизу осередку пожежі та рятування людей, які знаходяться по інший бік річки Брагінка та яким загрожує пожежна небезпека у вигляді диму", - додають у ДСНС.

Повідомляється, що рятувальники чітко та оперативно налагодили співпрацю щодо гасіння пожежі і порятунку громадян та змогли у найкоротший термін виконати покладені на них функції та завдання.

Читайте також: З нафтопроводу "Дружба" відкачають "брудну" російську нафту - Белнефтехим

Зазначається, що на меті подібних навчань є підвищення рівня взаємодії на відповідних прикордонних територіях у сфері реагування на надзвичайні ситуації, пожежогасіння та інформування населення про проблеми безпеки та охорони навколишнього середовища, а також підвищення рівня професійної підготовки та оперативного реагування професійних пожежно-рятувальних служб та підрозділів, відповідальних за забезпечення пожежної безпеки в екосистемах.

Фото: www.dsns.gov.ua