Комісія розслідує причину пожежі на Рівненській АЕС

У Державній інспекції ядерного регулювання України наголосили, що зауважень до роботи персоналу Рівненської АЕС під час загоряння трансформатора немає, створена комісія з розслідування причин порушення в роботі атомної електростанції.

Про це повідомляє Державна інспекція у Facebook.

"О 21:04 відбулося коротке замикання в автотрансформаторі 7АТ зв’язку ОРУ 110кВ з ОРУ 330кВ, що призвело до загоряння трансформатора. За попередніми оцінками, через пошкодження в автотрансформаторі спрацювали електричні захисти, дією яких були відключені автотрансформатор 9АТ зв’язку ОРУ-330/750 кВ, автотрансформатор 8АТ зв’язку ОРУ – 330/110 кВ та, внаслідок чого, енергоблок №3 був відключений від мережі", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що о 22.07 загоряння трансформатора 7АТ було ліквідовано.

"За попередньою оцінкою ця подія кваліфікована як порушення категорії "П05/1" згідно з НП 306.2.100-2004 "Положення про порядок розслідування та обліку порушень в роботі атомних станцій", рівень по INES - "нижче шкали/рівень “0”, - додали у держінспекції.

Наголошується, що при розвантаженні та зупинці енергоблоку зауважень до роботи персоналу, захистів, блокувань та автоматичних регуляторів не зафіксовано. Створена комісія з розслідування причин порушення.

Читайте також: На Рівненській АЕС сталася пожежа

Радіаційний стан на майданчику «Рівненська АЕС» без змін, фізичний захист знаходиться у штатному режимі.

Як повідомляв Укрінформ, о 21 год 07 хв сталося загоряння трансформатора на відкритій території розподільчого пристрою на території Рівненської АЕС, яке о 22 год 05 хв було ліквідовано.

Фото: facebook.com/rnpp.rv.ua